Skip to content

انواع ترانک

انواع ترانک

در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع ترانک یا به عبارت دیگر داکت به شما عزیزان اطلاعات کاربردی و مفید ارائه دهیم . ترانک در واقع نوعی داکت است جهت انتقال کابلهای برق و یا شبکه کامپیوتر و یا تلفن و …در یک بستر بصورت منظم و بصورت محفظه ای کانالیزه شده میباشد .

انواع ترانک

جنس انواع ترانک

انواع ترانک در حالت کلی از نظر جنس به دو دسته تقسیم میشوند.نوع اول ترانک فلزی و نوع دوم ترانک پلاستیکی است .

ترانک پلاستیکی

همانطور که از نام آن پیداست از جنس pvc تولید می گردد درشرکتهایی از قبیل لگراند فرانسه و … درسبد تولیدات خود بصورت تخصصی این نوع داکت پلاستیکی را تولید می کنند.

ترانک فلزی

نوع دوم که نوع فلزی آن است از فلزاتی از قبیل گالوانیزه و یا آهن با رنگ پودری الکترواستاتیکی و یا آلومینیوم و یا استیل تولیدمیشود. شرکت پارس فرابخش انرژی تولیدکننده انواع ترانک فلزی بوده و با استفاده از دستگاههای تمام CNC انواع ترانک فلزی را با بالاترین کیفیت تولید می کند.

ترانک فلزی

انواع ترانک از نظر نصب

انواع ترانک از نظر نصب ،به محل و فضای نصب بستگی دارد در حالت کلی ترانک به دو مدل زمینی و یا دیواری (قرنیزی) تولید و نصب می گردند.

ترانک زمینی

ترانک زمینی و یا ترانک دفنی به مدلی میگویند که سیمها و یا کابلها درکف زمین و زیر کف تمام شده باید از محلی به محل دیگری انتقال یابند و یا اینکه مثلا در کف زمین ما به پریزها احتیاج داریم به عنوان مثال در محوطه هایی همچون سازمانهای اداری و یا بیمارستانها و یا بانکها که میز کارکنان و یا دستگاههای مختلف ممکن است نزدیک و یااطراف دیوار قرار نگیرد و حتی ممکن است وسط سالن جایگزاری شود ،چنانچه این مدل چیدمان قبل از کف سازی نهایی مدل سازی و تعبیه شود حتما از ترانک زمینی و پریزهای کف خواب استفاده می شود زیرا کابلها از کابها از کف انتقال پیدا کرده که هم زیبایی را تامین کرده و هم کابلها و داکتها بصورت پاگیر و پاخور نشود زیرا هم برای عبور مرور پرسنل خطراتی را بوجود آورده و هم باعث قطعی و خرابی شبکه نیز می گردد و به همین دلیل از ترانک زمینی و یا دفنی استفاده کرده و روی آنها را کف سازی نهایی انجام داده و سپس پریزها را در محلهای لازم و معین در داخل باکس ایمن و مخصوص از زمین بیرون آورده نمایان می سازند.

ترانک دیواری (قرنیزی )

این نوع ترانک بر روی دیوار و بصورت روکار در حاشیه دیوار همانند قرنیز و یا ب اصطلاح دور تا دور دیوار را اجرا و چنانچه شبکه از قبل پیش بینی نشده باشد و یا مجبور به گسترش شبکه بشویم و یا اینکه مجبور باشیم به لحاظ مسائل فنی شبکه کابلها و سی م ها را بصورت روکار و اکسپز داشته باشیم از ترانک دیواری استفاده می کنم در این نوع ترانکها در محلهای مشخص و مناسب بر روی درپوش ترانک پریزها تعبیه و به اصطلاح از شبکه خروجی می گیریم. در این نوع شبکه userها اکثرا کنار دیوار قرار خواهند گرفت . عمق ساخت این ترانکها معمولا از ۵۰ میلیمتر تجاوز نمی کند.

انواع اتصالات ترانک

در شبکه های اجرای ترانک گاها به چرخشها و یا زوایا به صورت افقی و یا عمودی و یا مجبور به ایجاد انشعابات و یا متصل کردن شاخه های ترانک به یکدیگر می شویم که برای هر کدام از این تغییرات و جابجایی ها قطعه ای مخصوص در شبکه در نظر گرفته می شود .این قطعات شامل اتصال رابط ها –زانویی ۹۰درجه و ۴۵ درجه عمود و افقی –کاهنده ها – بستهای اتصال و … می باشد.

امتیاز شما به این مطلب :
5/5 – (2 امتیاز)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
مطالب مرتبط
نظرات و سولات خود را برای ما بنویسید

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

درخواست پیش فاکتور

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید. کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پیش فاکتور را برای شما ارسال می کنند.